Onze voertuigen

De jeep
en de beep

Voor ons programma maken wij gebruik van twee authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Naast het feit dat de activiteiten op historische locaties plaatsvinden, geven de voertuigen een extra bijzondere ervaring. 

Hieronder ziet u wat specificaties van de voertuigen welke wij hebben: de jeep en de ‘big jeep’, ofwel de beep. 

Groesbeek 1944
Groesbeek 2023

Willy's MB

Een van onze voertuigen is een Willy’s MB. Tijdens Market Garden maakten de 82nd Airborne Divisie gebruik van ditzelfde type voertuig, wat is te zien op de foto.

De Willys MB, een icoon uit de Tweede Wereldoorlog, is bekend om zijn wendbaarheid en betrouwbaarheid. Als een van de beroemdste jeeps uit die tijd, speelde de Willys MB een cruciale rol bij het vervoeren van troepen en materieel op diverse fronten. Dit kleine voertuig met een grote impact vertegenwoordigt de geest van doorzettingsvermogen en inventiviteit in tijden van oorlog, en blijft een symbool van de heldhaftigheid van die periode.

Groesbeek 1944
Groesbeek 2023

Dodge WC52

Het andere voertuig is een Dodge WC52. Tijdens Market Garden maakten de 82nd Airborne Divisie ook gebruik van dit type voertuig, wat is te zien op de foto.

De Dodge WC52, een legendarische militaire commandowagen uit de Tweede Wereldoorlog, staat symbool voor kracht en betrouwbaarheid. Met zijn robuuste ontwerp en terreincapaciteiten was dit voertuig onmisbaar op het slagveld, waar het troepen en materiaal vervoerde. Een levendig stukje geschiedenis dat de moed van degenen die het gebruikten eert.

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen

© Past to Present