Team

Tonnie van Doorn

Ik ben geboren en getogen in het prachtige Groesbeek. Mijn hele leven woon ik aan een van de dropzones van Market Garden. Na mijn studie Bestuurskunde aan de HEAO in ’s-Hertogenbosch ben ik gaan werken voor diverse gemeenten. Daarnaast heb ik een groot aantal opleidingen en trainingen gevolgd op onder andere het terrein van verandermanagement en ben ik gecertificeerd om DISC analyses te doen. In 2003 kreeg ik mijn eerste managementfunctie en sindsdien heb ik onafgebroken dergelijke functies gehad. De teams/afdelingen varieerden van 20 tot 150 personen. Ook heb ik herindelingen en reorganisatie mee geïmplementeerd.

Mijn ouders hebben beiden Market Garden persoonlijk meegemaakt en door hun verhalen ben ik al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in deze operatie. Het gaat mij niet om de oorlog, maar om de gedurfdheid en creativiteit van het plan. Ook de oorzaken van het mislukken hebben mij altijd geïntrigeerd. Ik heb dan ook tientallen boeken over Market Garden gelezen en interessante mensen mogen ontmoeten zoals de dochter van Generaal James Gavin. Met haar heb ik uitgebreid over haar vader mogen spreken.

In 2015 ben ik samen met mijn zoon en neef Grateful Generation Tours gestart. Hierbij maken wij tours over de historische slagvelden in originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog waarbij zowel de operatie als persoonlijke verhalen van veteranen centraal staan. Op een gegeven moment zag ik de overeenkomsten tussen Operatie Market Garden en de wijze waarop teams nu te werk gaan. Deze overeenkomsten ben ik verder gaan uitwerken en heb erover nagedacht wat we er nu van kunnen leren om teams zodoende op de toekomst voor te bereiden. Dit bracht mij op het idee van Past tot Present, een bedrijf dat ik samen met Theo ben gestart.

Theo Ebbers

Ik ben geboren in Groesbeek en na de lagere school in Groesbeek heb ik de vervolgopleidingen in Nijmegen gedaan. Op 17 jarige leeftijd werd ik ondernemer. Na het overlijden van mijn vader die in loondienst werkte voor een verzekeringsmaatschappij, besloot ik om als zelfstandige in de verzekeringsbranche aan de slag te gaan. In eerste instantie werkte ik alleen vanuit mijn ouderlijk huis, maar al snel werd er personeel aangenomen en een kantoorpand gebouwd.

Bijna 40 jaar heb ik met heel veel plezier, passie en inzet gewerkt als zelfstandig ondernemer en een groot aantal jaren leiding gegeven aan 6 medewerkers. Vervolgens heb ik het besluit genomen om het kantoor onder te brengen bij een grote organisatie.

Ik ben nog steeds actief als financieel adviseur binnen het kantoor. Door mijn jarenlange ervaring en het feit dat ik vanuit mijn werk vaak fungeer als sparringpartner herken ik als geen ander de uitdagingen, maar ook valkuilen van het ondernemerschap. Naast mijn werk sport ik regelmatig, met name hardlopen en mountainbiken.

Ik ben in eerste instantie zijdelings betrokken geraakt bij de passie van mijn zwager Tonnie. Tonnie is in 2015 samen met zijn zoon Teun en mijn zoon Joris gestart met Grateful Generation Tours. Toen Tonnie met de suggestie kwam om activiteiten voor het bedrijfsleven te organiseren raakte ik ook enthousiast. Samen hebben we besloten om Past To Present op te richten. Mijn doelstelling is om de deelnemers een event aan te bieden welke bijdraagt aan de teamontwikkeling binnen een organisatie. Het moet een event worden dat een positief effect heeft op de deelnemers. Met name zelfontplooiing is een speerpunt en zeker niet onbelangrijk dat er voldoende ruimte voor ontspanning is tijdens het event. Kort samengevat is Edutainment een mix van Educatie en Entertainment.

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen

© Past to Present